Telefon elérhetőségünk átmenetileg nem üzemel! Az átmeneti időszakban email címünkön tudjuk fogadni az érdeklődéseket, egyedi ajánlatkéréseket: info@munkaruhadivat.hu

Munkavédelmi kesztyű

Nézz szét webshopunk hatalmas és változatos munkavédelmi kesztyű kínálatában és találd meg a neked szükséges szabvánnyal megfelelőt!

Mekkora védőkesztyűt válasszak magamnak?

 

Egy mérőszalag segítségével mérd le a kézfejed kerületét az ujjak mögötti, legerősebb részen, a hüvelykujj kihagyásával! Az alábbi mérettáblázat segítségével tudod kiválasztani a megfelelő méretű védőkesztyűt:

 

Méret (USA)  Méret (EU) mm
XS 6 152-178
S 7 178-203
M 8 203-229
- 8 1/2 216-229
L 9 229-254
- 1/2 242-254
XL 10 254-279
- 10 1/2 267-279
XXL 11 279-

 

A mechanikai védőkesztyűk leggyakrabban bőrből, műbőrből, textilből vagy felületén mártott kötött alapanyagokból készülhetnek. A munkavédelmi kesztyűk mechanikai veszélyek elleni védelmét a MSZ EN388:2003 és MSZ EN388:1997V szabvány írja elő.

 

 

Mechanikai vizsgálatok jelölései - (MSZ EN 388)

  

Mechanikai vizsgálatok jelölései - (MSZ EN 388)

 

 

A termikus kockázatok elleni védőkesztyűket két csoportra osztjuk: a hő elleni munkavédelmi kesztyűket a MSZ EN407:2004 szabvány specifikálja. A hideg ártalmak ellen kifejlesztett védőkesztyűknek pedig a MSZ EN 511:2006 szabványnak kell megfelelniük.

Azok a védőkesztyűk, melyek a vegyszerek és mikroorganizmusok ellen védenek a MSZ EN 374-1/2/3 szabványnak tesznek eleget. Ezeket a védőkesztyűket általában egynemű anyagból készítik. A komfortérzet növelése érdekében gyakran egy pamut alapot vonnak be a védelmet nyújtó, egynemű anyaggal.

Hegesztési munkákhoz ajánlott munkavédelmi kesztyűk a prEN 12477:2001/A1:2005 szabványnak felelnek meg.

Villanyszerelési illetve elektromossági munkákhoz elengedhetetlen a NSZ EN 60903 szabványű védőkesztyű!

Ha egy munkás különösen nagy mechanikus eredetű behatásnak vagy rezgésnek van kitéve, javallott egy MSZ EN ISO 10819 szabvány szerint készül rezgéscsillapító védőkesztyű!

Munkavédelmi kesztyű típusok a MunkaruhaDivat kínálatában 

Kínálatunkban számos típusú munkáskesztyű található meg, hiszen minden munkakörhöz más típus szükséges. Egyes munkakörökben előírt szabványoknak megfelelőt kell hordani, míg más állások esetén csupán a hidegtől vagy kosztól kell megvédenie. Éppen ezért található meg nálunk bőr munkavédelmi kesztyű, mártott kesztyű, kertész-, szerelő-, sofőr- és cérnakesztyű. Emellett hőálló-, hegesztő-, vegyszerálló- és antivibrációs kesztyű is.

Januártól egy új szabvány is érvényben lesz, amely a termék vágás-állóságára vonatkozik és B betűjelzés mutatja majd. Vágásbiztos kesztyűink már most is megfelelnek ennek a szabványnak.

Nézz körül kínálatunkban és találd meg a munkádhoz szükséges darabot.

Munkavédelmi kesztyű szabványok jelentése 

Számos szabvány létezik, amelyek meghatározzák, hogy a kézvédő eszközök, ezen belül a munkavédelmi kesztyű milyen külső kockázati hatások ellen kell védje viselőjét.

Az MSZ EN 420:2003 szabvány pontosan leírja azokat az általános követelményeket, amelyeknek meg kell, hogy feleljen minden munkavédelmi kesztyű. Ezen kívül további szabványok határozzák meg, hogy a különféle munkavédelmi kesztyűknek még milyen egyéb speciális kritériumoknak kell eleget tenniük.

MSZ EN:

 • 374-1:2016/A1:2019 – A veszélyes vegyszerek és mikroorganizmusok ellen nyújt védelmet.
 • 374-5:2017 – Terminológia és teljesítménykövetelmények, amelyek a mikroorganizmusok okozta kockázatokra vonatkoznak
 • 388:2017 – Véd a mechanikai kockázatokkal szemben.
 • 1149-5:2019 - Elektrosztatikus tulajdonságokkal rendelkezik.
 • 407:2004 – Termikus kockázatok (hő és/vagy tűz) ellen nyújt védelmet.
 • 421:2010 – Ionizáló sugárzással és radioaktívan szennyezett környezetben véd.
 • 511:2006 - Hideg elleni védelem.
 • 1082-2:2001 – Viselőjét a vágástól és szúrásoktól védi
 • ISO 10819:2013 – Ezek az úgynevezett antivibrációs kesztyűk, amelyek a mechanikai rezgéssel szemben védenek
 • 12477:2002 - Hegesztő védőkesztyűk
 • 60903:2004 – Szigetelőanyagú munkáskesztyűk, amelyek védenek a feszültség alatti munkavégzés során.

MunkaruhaDivat.hu - miért rendelj tőlünk?

Nemcsak munkavédelmi kesztyű, hanem hatalmas kínálat 

Webshopunk virtuális polcain több ezer termék közül válogathatsz. Megtalálsz nálunk munkavédelmi ruházatokat, mint munkavédelmi cipők és eszközök, valamint változatos munkaruhákat a különböző munkakörökbe, például köpenyeket. Emellett szabadidős, akár sport tevékenységekhez alkalmas viseletet, valamint divatos, mindennapi, akár irodai viseletet. Válogass kedvedre és add le rendelésed, amely egyetlen darabot, de akár több százat is tartalmazhat.

Logózást is vállalunk

A legtöbb cég felismeri, hogy ügyfelei szemében jelentősen hitelesebbé és megbízhatóbbá válik, ha dolgozói munkaruházatán szerepel a cég logója. Emellett a munkavállalók lojalitását is növeli az emblémázott munkaruha, hiszen azt viselve ők képviselik a céget. A rendelés után logózó céget találni sokszor sok idő és energia, éppen ezért mi ezt is vállaljuk.

Küldd el nekünk e-mailben azt a mintát, amelyet megrendelt termékeiden látni szeretnél, mi pedig digitális textilnyomtatással, szitázással vagy hímzéssel rátesszük bármely textilanyagra. Ezzel két legyet üthetsz egy csapásra és még a logóztatással töltött időt és energiát is megspóroljuk neked.

Garancia és termékcsere lehetőség 

Prémium munkaruházataink minőségében olyannyira bízunk, hogy minden termékünkre garanciát is vállalunk. Meggondoltad magad vagy ajándékba vetted, de nem lett jó a méret? Semmi gond. Hozd vissza új állapotban a terméket, mi pedig visszavesszük azt.

Jelentkezhetsz hűségprogramunkra

Regisztrált vásárlóink virtuális számláján minden rendelés után hűségpontokat írunk jóvá, amelyeket a következő vásárlások során lehet felhasználni. Sőt, rögtön a regisztráció után jóváírunk 500 pontot. Nem csak a hűságpontokért éri meg regisztrálnod. Regisztrációkor rendszerünk elmenti az adataidat, így azokat a jövőbeni vásárlások alkalmával nem kell ismét megadnod. Emellett regisztrált felhasználóként elmentheted kedvenc termékeidet, amelyeket így pillanatok alatt megtalálsz, ha belépsz az oldalra. Ennek köszönhetően nem kell ismét megkeresned őket, azokból néhány kattintással újabb mennyiséget rendelhetsz meg.

 

MunkaruhadivatMunkaruhadivat.hu

Fáma-Nett Kft.

Szűrés