Az egyedi ajánlatkéréseket és igényeket az alábbi e-mail címünkön tudjuk fogadni: info@munkaruhadivat.hu

Munkavédelmi papucs, klumpa

 

Munkavédelmi papucs, klumpa

 

 

 

A munkavédelmi papucsok és klumpák az alábbi szabványok szerinti, legfeljebb 3 kategóriájú védelemmel rendelkezhetnek. Némely modellek nem rendelkeznek ilyen szabványokkal.

Ezen munkavédelmi lábbelik fő célja a biztonság, a kényelem és a szellőzés! Fontos, hogy a munkavédelmi lábbeli stabil alátámasztást nyújtson, viselése ne legyen balesetveszélyes. 8 vagy akár 24 órán keresztül is lábunkon lehet a védőcipőnk, így egy rosszul megválasztott darab megkeserítheti a munkánkat. Egy jól szellőző lábbeli tovább növeli komfortérzetünket.

 

A kismamacipőt évtizedekkel ezelőtt a kismamák igényeinek megfelelően alakították ki. A megnövekedett teher következtében a lábakra nehezedő súly és a lábdagadás gyakran lehetetlenné teszi a normál cipő viselését. Ennek az időszaknak az áthidalására tervezték a speciális felépítésű kismama cipőket.

Mára leginkább az egészségügyben vagy élelmiszeriparban dolgozó hölgyek lábán látunk ilyen kismama cipőket, hiszen ők 8 vagy akár 24 órán keresztül is talpon vannak, így egy rosszul megválasztott darab megkeserítheti a munkájukat. A kismama cipők jól tartják a bokát, a lábfejet és nem utolsó sorban jól szellőznek!

 

Széles fehér munkavédelmi lábbeli választékunkból az egészségügyben, labortechnikában vagy élelmiszeriparban dolgozók válogathatnak kedvükre!

 

A biztonsági cipők kategorizálása az MSZ EN ISO 20345 szabvány szerint:

 

  • SB kategória: ezen kategóriájú munkavédelmi cipők a szabvány alapkövetelményeinek felelnek meg, vagyis az orrmerevítő 200J energiát bír el.
  • S1 kategória: SB kategórián túlmenően zárt kéregrésszel, olajálló járótalppal, energiaelnyelő sarokrésszel és antisztatikus tulajdonságokkal is rendelkeznek.
  • S2 kategória: S1 kategórián túl, a felsőrész vízgőz-áteresztő képessége: >0,8 mg/cm3/h és a felsőrész vízfelszívódás elleni védelme: <30%/ óra.
  • S3 kategória: S2 kategórián túl acél talplemezzel rendelkezik, mely 1100 N erőhatású talpátszúródás ellen véd és a talp járófelülete mintázott.


A védő lábbelik kategorizálása az MSZ EN ISO 20346 szabvány szerint:

 

  • PB kategória: orrmerevítős, megfelelő formakialakítású munkavédelmi cipő
  • P1 kategória: megfelelő oldalmerevítésű zárt kéregrésszel, energiaelnyelő sarokrésszel (minimum 20 J) és antisztatikus tulajdonságokkal kell hogy rendelkezzen (0,1M? < 1000M?)
  • P2 kategória: P1 kategória követelményein túl a védőcipő felsőrész vízgőz áteresztőképessége: >0,8mg/cm2/h, nedvességfelszívódás elleni védelme pedig 20%!
  • P3 kategória: P2 kategórián túl acél talplemezzel rendelkezik, mely 1100 N erőhatású talpátszúródás ellen véd és a talp járófelülete 2,5 mm mélyen mintázott.

 

A védőlábbelik MSZ EN ISO 20347 szerinti kategorizálása abban különbözik a fenti 20346 szabványtól, hogy az O1-O5 kategóriájú munkavédelmi cipők olajálló járótalppal rendelkeznek (a térfogat változása maximum 12%), orrmerevítővel viszont nem.

 

A kategóriákhoz választható opcionális védelmi képességek jelölései

Szakmai osztályozás Kategóriák
MSZ   EN ISO 20345 Biztonsági lábbeli 200J orrmerevítővel SB S1 S2 S3
MSZ   EN ISO 20346 Védőlábbeli 100J-os orrmerevítővel PB P1 P2 P3
MSZ   EN ISO 20347 Munkalábbeli orrmerevítő nélkül   01 02 03
Jel   Ártalmak  
    Alapkövetelmények X X X X
    Zárt sarokrész   X X X
A   Antisztatikus lábbeli 0 X X X
E   Energia elnyelő sarok 0 X X X
WRU   A felsőrész vízgőzáteresztő és vízálló képességű 0   X X
P   Talpátszúrás elleni védelem 0 0   X
C   Vezetőképes talp 0 0 0 0
HI   Meleg elleni szigetelés 0 0 0 0
CI   Hideg elleni szigetelés 0 0 0 0
HRO   A talp kontakt hővel szembeni ellenállása 0 0 0 0
WR   A teljes lábbeli vízálló 0 0 0 0
M   Lébfejvédelem 0 0 0 0
AN   Bokavédelem 0 0 0 0
I   Villamos szigetelő lábbelik        


X: A kategóriához tartozó, előírt követelmény
0: Választható, kiegészítő védelem

 
Szűrés