Munkavédelmi sisakok, fejvédők

 

Munkavédelmi sisakok, fejvédők

 

A sisakok és fejvédők fejvédelmi eszközök, melyek arra hivatottak, hogy az emberi koponyát fenyegető veszélyek (sérülés, hirtelen egészségkárosodás) és ártalmak (megbetegedés, munkaképesség csökkenés) ellen védjen. Egy fejvédőnek alapvetően védenie kell a mechanikai hatások, sugárzás, hősugárzás, égés, hidegártalom és zaj ellen.

Széles körben kötelező viselet a fejvédő sisak, főként az építőiparban, ahol nagyon könnyen baleset áldozatává válhat az ember! Ha egész nap kénytelen sisakot viselni a dolgozó, válasszunk minőségi fejvédőt, a maximális védelem és komfort, ergo a jobb munka teljesítmény érdekében!

 

Ezek a fejvédő sisakok strapabíró, ütésálló műanyagból készülnek. Egy ilyen fejvédő sisak teherbírása nagyon magas!


A fejvédők univerzális méretűek, így szinte minden fejméretre passzolnak. Kisebb fejméret esetén sisakszíjjal érdemes kiegészíteni, a biztonságos rögzítés érdekében. A fejvédő sisak kiképzése általában megengedi a hallásvédő és arcvédő viseletét is, a maximális védelemért.

 

Egy megfelelő sisak életet is menthet, ezt sose felejtsük el!


76termék152
76termék152

 

Veszélyes helyzetekben mindig viselj fejvédő sisakot!

 

Válassz egyet sisak és fejvédő kínálatunkból!

 

Természetesen a védősisakokra is szigorú követelmények vonatkoznak, melyet az EN 397-es szabvány szabályoz, mint például mekkora az ütéselnyelő képessége. A sisak fejre átvitt erőhatása nem lehet nagyobb 5,0 kN-nál, így a sisak képes megállítani a tompa és a hegyes tárgyakat, illetve a fejre átadott erőhatás minimalizálódik. Ezek a követelmények akkor képesek teljesülni, ha a sisakhéj megfelelően szilárd, de nem merev és maradandóan képes deformálódni, az ideális fékezési úthossz és az ütközési energia elnyelése érdekében. További követelmények közé tartozik, hogy az ütőtest csúcsa ne érintkezzen a fej felületével. A sisak lángálló, ami azt jelenti, hogy a láng eloltását követő 5 mp után, a sisakhéj anyagain ne legyen továbbégés. Léteznek UV álló sisakok is, mely fokozottan ellenáll a folyamatos napsugárzásnak, így értelemszerűen hosszabb élettartamú a fejvédő.

 

A fejvédő sisakok további követelményeknek is megfelelhetnek: jó hőingadozás tolerancia (-30 - +150oC-ig), elektromos szigetelés vagy oldalirányú alakváltozás elleni védelem.

Szűrés
Gyártó
Szín
Szín1
Színösszeállítás
Összetétel1
Fazon
Fazon1
Felhasználási terület
Specifikáció 1
Specifikáció 2
Tulajdonságok
Specifikáció 3
Specifikáció 4
Kihordási idő (év)
3 - 7
Ár
 (Ft)
749 Ft - 22 949 Ft