Az egyedi ajánlatkéréseket és igényeket az alábbi e-mail címünkön tudjuk fogadni: info@munkaruhadivat.hu

Női kapucnis pulóver - GOTS, OEKO-TEX

Női kapucnis pulóver - GOTS, OEKO-TEX

A GOTS világszerte elismert tanúsítvány az ökológiai szálakból készült textilekhez. Szigorú környezetvédelmi kritériumokat határoz meg a biotextíliák teljes ellátási láncára vonatkozóan és megköveteli a társadalmi kritériumok teljesítését is. Az ökológiai gazdálkodásból származó szerves rostok használata, a mérgezőanyagok és a környezetre káros anyagok elkerülése, valamint a minimálbér bevezetése csak egy részét képezik a GOTS kötelező érvényű kritériumainak.

Biztos lehet benne, hogy a GOTS logóval jelölt termékek társadalmi és környezeti felelősséggel készülnek!

STANDARD 100 by OEKO-TEX® megkülönböztető jelölés az elmúlt több mint két évtized alatt a textil termékek világszerte legismertebb környezetvédelmi tanúsító védjegyévé vált, amelynek magas piaci értéke versenyelőnyt biztosít. Az OEKO-TEX® védjegy a végfelhasználók számára azt jelzi, hogy a termék ártalmas anyagokat nem tartalmaz, ezért biztonságos és bőrbarát, így a védjegy a döntéshozatal fontos eszköze lehet textiltermékek vásárlásakor.

A védjegy létrejöttét a vásárló igény minél magasabb színvonalú kielégítése indokolta. A textil lánc, amely a textil termék gyártási folyamatát és értékesítését foglalja magában, globális és igen összetett folyamatok eredményeként állít elő terméket. Az igen különböző szabályozások miatt ez humánökológiai kockázatot jelenthet. Az OEKO-TEX® követelményrendszer az első, amely tudományos alapokon nyugvó, egységes összehasonlítási lehetőséget ad a textil-és ruhaipar részére, és amely a textil lánc valamennyi fázisára kiterjed, vizsgálva a termékben előforduló, lehetséges veszélyes anyagokat. Az ilyen megkülönböztető jellel ellátott termék a káros (rákkeltő, allergiát okozó stb.) anyagok szempontjából szigorúan tesztelt.

A szigorú követelményrendszert az 1992-ben létrehozott az OEKO-TEX® Szervezet (International Association for Research and Testing in the Field of Ecology) határozza meg. Az INNOVATEXT Zrt. e szervezet tagjaként 1994 óta végez vizsgálatokat és tanúsít. a STANDARD 100 by OEKO-TEX® szerint.


Keresendő kifejezés
Keresés típusa
Miben keressen
Összes kategória
Ft
Ft